Министър-председателят акад. Николай Денков заминава на еднодневно посещение в Румъния на 14

...
Министър-председателят акад. Николай Денков заминава на еднодневно посещение в Румъния на 14
Коментари Харесай

Важна новина за Денков, знакова среща зад граница

Министър-председателят акад. Николай Денков заминава на еднодневно посещаване в Румъния на 14 юли, петък. Това оповестиха от държавната осведомителна работа. Той ще се срещне с премиера на северната ни съседка Марчел Чолаку. 

В състава на българската делегация са също министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, министърът на енергетиката Румен Радев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.
-->
В рамките на визитата в Румъния ще бъдат разисквани напредъкът на взаимните транспортни планове, присъединението на двете страни към Шенгенското пространство, съдействието в енергийния бранш.

Вчера Европейският парламент утвърди с огромно мнозинство нов апел за приемане на България и Румъния в Шенген. Това е следващият път, в който евродепутатите упорстват Съветът на Европейски Съюз да реализира единогласие, откакто готовността на двете страни бе регистрирана още през 2011 година. Темата за Шенген разяснява и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. По думите ѝ не трябва да подхождаме към гласувания нов апел с непотребен оптимизъм. Тя съобщи, че България би трябвало да продължи да приказва с резултати и обстоятелства за Шенген и да има явен ангажимент, че е сигурна външна граница на Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР